Seksuaaliterapeuttisiin kysymyksiin erikoistuneilla ammattilaisillamme on seksuaaliterapeutin tai kliinisen seksologin koulutus.
Milloin hakeutua seksuaaliterapiaan?
Yleisiä syitä hakeutua seksuaaliterapiaan ovat mm.
- ihmissuhteet
- haluttomuus
- tarpeiden ja halujen erilaisuus
- menneisyyden tapahtumat, jotka vaikuttavat seksuaalisuuteen
- seksuaalinen suuntautuminen
- sairauksien vaikutus seksuaalisuuteen
Voit hakea apua seksuaaliterapiasta matalalla kynnyksellä ja varhaisessa vaiheessa.
Miten seksuaaliterapia etenee?
Seksuaaliterapian ensimmäisellä käynnillä tarkoituksena on kartoittaa tilannetta. Ongelmasta tai asiasta pyritään saamaan mahdollisimman hyvä kokonaiskuvan, ja tavallisesti tilanteen jäsentämiseen kuluu noin 1–2 istuntoa.
Alkukartoituksen jälkeen asiakkaalle esitellään erilaisia vaihtoehtoja, joiden kautta lähdetään yhdessä rakentamaan konkreettisia askeleita kohti tavoiteltua muutosta tai parempaa vointia. Erilaisiin ongelmiin etsitään aina erilaiset ratkaisut, mutta seksuaaliterapian pääosassa on kuitenkin terapeutin kanssa keskusteleminen.
Seksuaaliterapiassa voidaan keskustelun apuna hyödyntää erilaisia luovia menetelmiä kuten rentoutumista ja kehoharjoituksia. Keinot ja käytetyt metodit pohjautuvat tutkittuun tietoon. Seksuaaliterapiassa usein annetaan myös kotitehtäviä, jotka voivat olla yksin tai pariskuntana suoritettavia.
Seksuaaliterapian tavoitteena on, että asiakkaan itsetunto ja itseymmärrys omaa seksuaalisuutta tai seksitoimintoa kohtaan lisääntyvät terapiaprosessin aikana.
Mistä saan apua?
Varaa aika seksuaaliterapiaan verkosta tai ajanvarausnumerostamme. Seksuaaliterapiapalveluita meillä tarjoavat psykologi Hanna Mäki-Tuuri.