Esitietolomake
Oletko tulossa ensimmäistä kertaa vastaanotollemme? Voit nopeuttaa asiointia täyttämällä esitietolomakkeen jo ennakkoon. Tulosta tästä esitietolomake ja tuo se täytettynä mukanasi ensimmäiselle vastaanottokäynnille. Halutessasi voit täyttää lomakkeen myös vastaanotollamme.
Oikomishoitoa Lohjanhampaassa
Lohjanhampaan palveluvalikoimaan kuuluu myös hampaiden oikomishoito. Hampaiden oikomishoitoa tekee oikomisen erikoishammaslääkäri. Oikomisella korjataan hampaiden asentovirheitä, jotka saattavat aiheuttaa toiminnallisia häiriöitä purennassa, olla esteettisesti häiritseviä tai molempia yhdessä.
Oikomishoitoa tehdään yleensä lapsuus- ja nuoruusiässä luuston kasvun ollessa vielä käynnissä, mutta aikuisten hampaiden oikominen onnistuu myös ja on nykyään jo varsin yleistä.
Oikomishoidossa hoitoaika on yksilöllinen ja vaihtelee asiakkaan iän ja hoidon vaativuuden mukaan yleensä muutamasta kuukaudesta aina pariin vuoteen. Aikuisiällä oikominen kestää yleensä kauemmin kuin lapsilla ja nuorilla.
Oikomishoito aloitetaan oikojahammaslääkärin konsultaatiokäynnillä, jossa arvioidaan hoidon tarve ja hoidon mahdollisuudet yhdessä asiakkaan kanssa. Jos hoito päätetään aloittaa, tarvitaan hoidon yksilöllistä suunnittelua varten röntgenkuvat ja kipsimallit hampaista.
Oikomishoito tapahtuu joko irrotettavilla ja/tai kiinteillä oikomiskojeilla. Aikuisiällä oikominen toteutetaan yleensä kiinteillä (hampaaseen liimattava metallinen tai keraaminen kiinnike) oikomiskojeilla.
Käyntejä oikojahammaslääkärillä tulee noin kerran kuussa.
Oikomishoidon jälkeen hampailla on taipumus palautua alkuperäiseen asentoonsa. Tästä johtuen saavutetun hoitotuloksen ylläpitoon tarvitaan usein joko irrotettava ns. retentiolevy, jota käytetään määrätyn ajan öisin ja/tai etuhampaiden sisäpinnalle kiinnitettävä ohut kaarilanka. Tämä tukilanka pitää oiottuja hampaita paikallaan ja se on hyvä pitää tukemassa hampaita pysyvästi ettei palautumista pääse tapahtumaan.
Hyvä suuhygienia korostuu oikomishoidon aikana varsinkin kiinteillä kojeilla oiottaessa. Kiinteät oikomiskojeet keräävät helposti likaa, jolloin ientulehduksen ja hampaiden reikiintymisen riski kasvaa. Hyvän omahoidon lisäksi on suositeltavaa käydä säännöllisesti suuhygienistillä omahoidon ohjauksessa ja hammaskiven poistossa, jotta ientulehduksen riskit minimoidaan.